piątek, 30 maja 2014

Cinnamon Breakfast Smoothie (raw vegan)

Koktajl o smaku cynamonowej drożdżówki :). Migdał, płatki, korzenne aromaty to idealny początek dnia.


Składniki:
- 3 łyżki płatków orkiszowych (lub owsianych)
- 1/2 szkl. mleka migdałowego
- 1 dojrzały banan
- 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
- 1/4 łyżeczki wanilii w proszku
- 1/2 szkl. wody źródlanej lub filtrowanej

Wykonanie:
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do konsystencji kremu.
Jak zrobić mleko migdałowe? Tutaj :)

Wskazówka
Płatki warto zamoczyć w mleku i wodzie wcześniej, ułatwi to miksowanie i uzyskanie właściwej konsystencji.

8 komentarzy:

  1. Super ! Na pewno wypróbuje, pozdrawiam i zapraszam do nie na chilicake.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. cynamonowa drożdżówka w szklance? geniusz ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam zaglądać tu po przepisy na smoothies! kolejny pyszny pomysł do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Blue Almonds30 maja 2014 17:08

      Bardzo, ale to bardzo mi miło :D

      Usuń
  4. przepysznie i zdrowo!
    SZACUN!

    OdpowiedzUsuń
  5. muszę wrócić do robienia koktajli, zwłaszcza takich pysznych :))

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF