piątek, 16 grudnia 2016

Białe Brownies z Fasoli / White Bean Blondies

Biała odmiana popularnego brownies czyli Blondie Brownies, ale nadal wegańska i nadal z fasoli, czyli moje ulubione ostatnio słodkie, roślinne kreacje.




Przepis pod nowym adresem bloga TUTAJ.



Jeśli interesuje cię czym jest erytrol, to pisałam o nim przy okazji przepisu na Czekoladowe Brownies z Czerwonej Fasoli


17 komentarzy:

  1. Bardzo smakowicie to wygląda. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To ja dziękuję! Pozdrowienia serdeczne również :)

      Usuń
  2. w osiedlowym groszu jest na prawde sporo rzeczy ale budyniu bez serwatki to jeszcze żem nie widzioł

    OdpowiedzUsuń
  3. Moje piecze się już 45 min, a w środku ciągle jest płynne, co robic? :c

    OdpowiedzUsuń
  4. Moje piecze się już 45 min, a w środku ciągle jest płynne, co robic? :c

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Agnieszka, mam nadzieję, że ciacho wyszło :). Trzymam kciuki! A czy fasola była dobrze odsączona? To ciasto generalnie nie jest zbyt płynne, nawet przed upieczeniem.

      Usuń
  5. Blue Almonds a budyń w jakiej formie nalezy dodać do masy?

    OdpowiedzUsuń
  6. Agnieszka, teoretycznie i praktycznie można, ale trzeba byłoby dać większe banany :) i może trochę czymś dosłodzić. Dałabym też 1 łyżkę zmielonego i wymieszanego z 2 łyżkami wody siemienia lnianego, ale to taki pomysł na szybko. Pozdrowienia!

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo ciekawy przepis. Zrobię na pewno. Ląduje w zakładkach

    OdpowiedzUsuń
  8. Czy budyń to istotny składnik? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest dość istotny, ale myślę, że można spróbować zamienić go mąką ryżową i 1/4 łyżeczki wanilii w proszku. Warto poeksperymentować :). Trzymam kciuki! :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF