piątek, 23 maja 2014

Rabarbar Smoothie (raw vegan)

Rabarbar zawładnął moim umysłem :). Dziś wcielił się w fantastyczny koktajl rabarbarowo-jabłkowy na mleku kokosowym z cynamonem.



Składniki:
- 1 laska rabarbaru
- 1 jabłko
- 1/2 szkl. płynnego mleka kokosowego
- 1 szkl. wody źródlanej lub filtrowanej
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 daktyle

Wykonanie:
Pokrojone jabłko i rabarbar oraz pozostałe składniki włóż do blendera i miksuj kilka minut do uzyskania kremowej konsystencji.

Jeśli daktyle są bardzo twarde, a Twój blender nie ma siły miksować twardych rzeczy, to wtedy możesz je wcześniej namoczyć.


Rhubarb Smoothie

4 komentarze:

  1. nie wiedziałam, że rabarbar można tak po prostu zmiksować w koktajlu, zawsze wydawało mi się, że jest twardy ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. bo w sumie twardy jest :), ale da się :)

    OdpowiedzUsuń
  3. i jak tu nie uwielbiać tak smacznych smoothies ? :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF