poniedziałek, 12 maja 2014

Truskawka w Czekoladzie z Awokado (raw vegan)

Przepyszny, surowy, wegański deser. Dojrzałe, słodkie truskawki schowane pod kremem czekoladowym.


Składniki:
Krem czekoladowy
- 1 dojrzałe awokado
- 1 dojrzały banan
- 1/2 szkl. mleka kokosowego (lub innego roślinnego)
- 1 łyżka karobu

- 1/2 kg. truskawek
- kruszone ziarna kakaowca do posypania

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki kremu miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
2. Umyte, obrane i pokrojone truskawki przełóż do miseczek, przykryj warstwą kremu i posyp ziarnem kakaowca.

Wskazówki
Deser można dopełnić nie tylko ziarnami kakao, ale również kokosem czy orzechami, tak jak lubisz :). Jeśli dodasz więcej mleka, powstanie czekoladowy sos. Kruszone ziarno kakao możesz zastąpić wiórkami gorzkiej czekolady (najlepiej surowej).



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF