Przepyszny, surowy, wegański deser. Dojrzałe, słodkie truskawki schowane pod kremem czekoladowym.
Składniki:
Krem czekoladowy
- 1 dojrzałe awokado
- 1 dojrzały banan
- 1/2 szkl. mleka kokosowego (lub innego roślinnego)
- 1 łyżka karobu
- 1/2 kg. truskawek
- kruszone ziarna kakaowca do posypania
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki kremu miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
2. Umyte, obrane i pokrojone truskawki przełóż do miseczek, przykryj warstwą kremu i posyp ziarnem kakaowca.
Wskazówki
Deser można dopełnić nie tylko ziarnami kakao, ale również kokosem czy orzechami, tak jak lubisz :). Jeśli dodasz więcej mleka, powstanie czekoladowy sos. Kruszone ziarno kakao możesz zastąpić wiórkami gorzkiej czekolady (najlepiej surowej).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz