sobota, 15 marca 2014

Kremowa zupa pomidorowa z bazylią (raw vegan)

Klasyczny i łatwy do przygotowania posiłek.

Kremowa zupa pomidorowa z bazylią (RAW)

Składniki (2 porcje):
- 3 pomidory obrane ze skórki
- 3/4 szklanki mleka orzechowego (kupione lub mleko "własnej roboty")
- garść świeżej bazylii
- 1 łyżka świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego
- 1 łyżeczka syropu z agawy
- 3/4 łyżeczki soli morskiej lub różowej himalajskiej
- mały ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek lub 1/4 dojrzałego awokado
- kolorowy pieprz do smaku

Dekoracja: awokado, listki bazylii, kilka kropli oleju z dyni tłoczonego na zimno (opcjonalnie).

Wykonanie:
1. Wrzuć wszystko składniki do blendera i miksuj do konsystencji kremu. Gotowe!
2. Wlej do miseczek i udekoruj.

Zupę można przechowywać w lodówce 2 dni.

Kremowa zupa pomidorowa z bazylią (RAW)
Kremowa zupa pomidorowa z bazylią (RAW)

kuchnia witariańska#surowa zupa#przepis raw food

2 komentarze:

  1. Witaj:) Zupka przepyszna, chociaż wprowadziłam kilka modyfikacji- mleko miałam sojowe, zamiast bazylii dałam pół pęczka szczawiu i garść rukoli a podałam z wędzonym tofu i pietruszką. Nie do końca surowe przez to wyszło, ale smak mmmmm pyszka :) Pozdrawiam Kasia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ooo, super pomysł :) Na pewno świetnie smakowało, Gratuluję kreatywności :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF