Przygotowanie tej wyśmienitej zupy z rukoli, awokado i żółtej papryki zajmuje kilka minut.
Niewątpliwie jest pyszna i na pewno dodaje urody i odejmuje kilogramy :).
Składniki:
- szklanka rukoli
- 1/2 dojrzałego awokado
- 1 żółta papryka
- 1/2 łyżeczki soli morskiej lub himalajskiej różowej
- 1 łyżeczka sambal oelek (pasta z chili) lub 1/2 łyżeczki chili (pieprz cayenne)
- 1 szklanka wody źródlanej lub filtrowanej
- garść świeżej bazylii
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze na wysokich obrotach do konsystencji kremu.
2. Gotową zupę można posypać płatkami drożdżowymi (dodają orzechowego smaku) lub łuszczonymi nasionami konopi.
w tej prostocie jest metoda-uwielbiam szykie potrawy z wysmienitych produktow-like
OdpowiedzUsuńJest pyszna :)
Usuń