Pyszny Mus Jabłkowo-Figowy z orzechami laskowymi.
Można go zjeść na śniadanie, podwieczorek albo jako zdrowy deser.
Składniki:
- 2-3 jabłka
- 3 figi
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 3/4 szklanki mleka z orzechów laskowych lub inne mleko roślinne (przepis)
- 1 łyżka nasion chia *
- garść orzechów laskowych
Wykonanie:
1. Do blendera włóż jabłka, figi, wiórki i wcześniej namoczone w mleku orzechowym nasiona chia (min. 15 minut, a najlepiej 2 godziny, a jeszcze lepiej na noc) i miksuj.
2. W ostatniej fazie wrzuć orzechy laskowe. Miksuj kilka sekund, drobiny orzechów powinny być wyczuwalne podczas jedzenia) i gotowe.
* O właściwościach chia pisałam przy okazji przepisu na Pudding z nasion chia (raw).
Można go zjeść na śniadanie, podwieczorek albo jako zdrowy deser.
Składniki:
- 2-3 jabłka
- 3 figi
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 3/4 szklanki mleka z orzechów laskowych lub inne mleko roślinne (przepis)
- 1 łyżka nasion chia *
- garść orzechów laskowych
Wykonanie:
1. Do blendera włóż jabłka, figi, wiórki i wcześniej namoczone w mleku orzechowym nasiona chia (min. 15 minut, a najlepiej 2 godziny, a jeszcze lepiej na noc) i miksuj.
2. W ostatniej fazie wrzuć orzechy laskowe. Miksuj kilka sekund, drobiny orzechów powinny być wyczuwalne podczas jedzenia) i gotowe.
* O właściwościach chia pisałam przy okazji przepisu na Pudding z nasion chia (raw).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz