Lekki, wiosenny, wegański, a nawet witariański deser. Intensywnie czerwony i truskawkowy :)
Składniki:
- ok. 70 dkg. truskawek
- 4 łyżki nasion chia
- 2 łyżki owoców goji
- 1 dojrzały banan
Dodatki:
- kruszone ziarno kakaowca
lub
- wiórki kokosowe
- czysty syrop klonowy
Wykonanie:
1. W blenderze miksuj truskawki z goji i bananem. Na końcu dodaj nasiona chia.
2. Odstaw pudding do lodówki na 2-3 godziny, żeby nasiona mogły napęcznieć.
3. Deser można posypać kruszonym ziarnem kakaowca lub wiórkami kokosowymi i polać niewielką ilością syropu klonowego. Do wyboru :).
O właściwościach zdrowotnych nasion chia pisałam tutaj.
bardzo fajny pomysł :]
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
OdpowiedzUsuń