Z okazji Dnia Czekolady kolejna odsłona pysznych i zdrowych czekoladek :).
Składniki:
- 70 ml masła kakaowego
- 30 ml oleju kokosowego
- 3 łyżki syropu z agawy
- 2 czubate łyżki surowego kakao
Nadzienie: owoce goji, ziarna konopi, orzechy laskowe, cynamon, chili, kruszone ziarna kakaowca, nerkowce, pistacje, ... , cokolwiek lubisz lub po prosty co przyjdzie Ci do głowy.
Wykonanie:
1. Roztop w ciepłej kąpieli olej koksowy i masło kakaowe (w ciepłej, nie gorącej).
2. Dodaj kakao i syrop z agawy. Dokładnie wymieszaj.
3. Wlej masę do foremek na czekoladki i ozdabiaj ulubionym nadzieniem.
Składniki:
- 70 ml masła kakaowego
- 30 ml oleju kokosowego
- 3 łyżki syropu z agawy
- 2 czubate łyżki surowego kakao
Nadzienie: owoce goji, ziarna konopi, orzechy laskowe, cynamon, chili, kruszone ziarna kakaowca, nerkowce, pistacje, ... , cokolwiek lubisz lub po prosty co przyjdzie Ci do głowy.
Wykonanie:
1. Roztop w ciepłej kąpieli olej koksowy i masło kakaowe (w ciepłej, nie gorącej).
2. Dodaj kakao i syrop z agawy. Dokładnie wymieszaj.
3. Wlej masę do foremek na czekoladki i ozdabiaj ulubionym nadzieniem.
domowe czekoladki, to jet to!
OdpowiedzUsuńMoje ulubione to czekoladki z chili i goji :)
Usuń