Prosta do wykonania, kolorowa i pełna słońca sałata z kremowym sosem z awokado i pistacjami.
Składniki:
- mix sałat
- 250 dkg pomidorków koktajlowych
Dressing
- 1/2 dojrzałego awokado
- kilka gałązek świeżego lubczyku
- 2 łyżki pokruszonych orzechów pistacjowych do posypania sałatki
- 1/2 szkl. wody źródlanej lub filtrowanej
- świeży, mielony pieprz kolorowy
- sól himalajska różowa lub morska
- 1 łyżka oliwy z oliwek (opcjonalnie)
Wykonanie:
1.Wszystkie składniki dressingu miksuj do konsystencji kremu. Jeśli będzie zbyt gęsty dodaj więcej wody.
2. Rozdrobnij liście sałaty i przełóż do miski.
3. Wrzuć pokrojone na cząstki pomidorki.
4. Udekoruj dresingiem (nie musisz użyć całego) i orzechami pistacjowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz