czwartek, 3 kwietnia 2014

Cappuccino Smoothie (raw vegan)

"Zielony koktajl" kawowo-bananowy na mleku migdałowym. Dodaje energii i wyśmienicie smakuje.


Składniki:
- 1 szkl. mleka migdałowego waniliowego (można kupić, ale lepiej zrobić własne)
- 1/3 mocnego naparu z kawy (espresso)
- 1 dojrzały banan
- ekstrakt z wanilii lub naturalna wanilia (opcjonalnie, jeśli używasz naturalnego mleka migdałowego)

Wykonanie:
Wszystkie składniki miksuj w blenderze na wysokich obrotach do uzyskania kremowej konsystencji i gotowe. Jeśli masz ochotę na coś bardzo słodkiego to można dodać 1 łyżeczkę syropu z agawy lub cukru z kwiatów kokosa lub surowego cukru palmowego.

Na zdjęciu Smoothie w towarzystwie "Mufinki" z miąższu kokosa :) - Raw Vegan

3 komentarze:

  1. Jak nie znoszę kawy, to Twoje dzieło wygląda pysznie. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję :) i jest naprawdę bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowne :) a gdzie można znależć przepis na mufinki z miąższu kokosa??

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF