niedziela, 27 kwietnia 2014

Jaglana z Borówką (vegan)

Śniadaniowa ambrozja. Proste, zdrowe i pyszne danie.

Składniki:
- 1 szkl. kaszy jaglanej
- 125 g. borówek
- 1/2 szkl. płynnego mleka kokosowego
- 2 łyżki syropu klonowego

Wykonanie:
1. Ugotuj kaszę jaglaną w wodzie (proporcje 1:2). Wcześniej powinna być dobrze wypłukana.
2. Przełóż ugotowaną kaszę do miseczek, posyp borówkami i polej mlekiem kokosowym i syropem klonowym. Pyszność :)


2 komentarze:

  1. Można na zimno (wtedy jest wygodnie kaszę przygotować dzień wcześniej - wieczorem) albo na ciepło. Obie wersje są pyszne :). Ja lubię lekko ciepłą.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF