niedziela, 11 maja 2014

Jaglana z Maliną (vegan)

Prosta i nieziemsko smakowita propozycja śniadaniowa, a może nawet obiadowa :). Kasza jaglana przykryta warstwą malin i urozmaicona mlekiem kokosowym, ziarnami kakao i syropem klonowym.


Składniki (2 porcje):
- 3/4 szkl. kaszy jaglanej
- 1 szkl. malin (150 g)
- 1/2 szkl. mleka kokosowego
- syrop klonowy
- kruszone ziarna kakaowca

Wykonanie:
1. Ugotuj kaszę jaglaną w wodzie (proporcje 1:2). Wcześniej powinna być dobrze wypłukana.
2. Przełóż ugotowaną kaszę do miseczek, posyp malinami, ziarnami kakaowca, a następnie polej mlekiem kokosowym i syropem klonowym. Smacznego !


3 komentarze:

  1. wygląda przepysznie, nie mogę się doczekać sezonu na maliny w takim razie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) koniecznie musisz spróbować :), jest pyszne. Jeśli chodzi o kaszę jaglaną to mam w zanadrzu jeden przepis, który wrzucę w tym tygodniu

      Usuń
  2. Też z niecierpliwością czekam na maliny:) Wtedy na pewno zrobię sobie taką jaglankę:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF