Kremowe, delikatne i smakowite smoothie z mango, banana i płatków owsianych na mleku migdałowym z nutką cynamonu. Świetne na pierwsze lub drugie śniadanie.
- 1 kubek pokrojonego mango
- 2 lub 3 łyżki płatków owsianych
- 1 dojrzały banan
- 1 kubek mleka migdałowego
- 1/4 łyżeczki cynamonu cejlońskiego (opcjonalnie)
Wykonanie:
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli twój blender nie blenduje jak burza możesz wcześniej namoczyć płatki w mleku. Można je w nim zostawić na noc, jeśli smoothie planujesz wypić na śniadanie.
Więcej przepisów z mango tutaj.
P.S.
Mango i banan mogą być mrożone.
To smoothie musi smakować idealnie, mango i banan to idealnie zgrany duet :) a z zamrożonych owoców musiałoby smakować cudownie.. ;)
OdpowiedzUsuńta słodycz mango na pewno mówi sama za siebie!
OdpowiedzUsuńChcę wszystko co zawiera mango i banana <3
OdpowiedzUsuńOjej, albo ten lepszy od borówkowego (?) hmmy. albo nie - biorę oba!!! :)
OdpowiedzUsuń:), czasem ciężko jest się zdecydować :)
UsuńMam ochotę na taki koktajl :D
OdpowiedzUsuńJa też :)
Usuń