Wegańska wersja świątecznego napoju, pitego w krajach anglosaskich i nie tylko :).
Jeśli masz ochotę na wersję karaibską, mleko migdałowe zamień na mleko kokosowe. Smacznego!
Jeśli masz ochotę na wersję karaibską, mleko migdałowe zamień na mleko kokosowe. Smacznego!
Składniki:
- 1 kubek mleka migdałowego (własnej roboty)
- 1 dojrzały banan (najlepiej mrożony)
- 1 do 2 łyżek tahini (dobrej jakości)
- 2 łyżki łuskanych ziaren konopii
- 1 lub 2 figi (zależy od tego, jak słodkie lubisz koktajle)
- 1/3 łyżeczki cynamonu cejlońskiego
- 1/4 łyżeczki sproszkowanej wanilii
- sok wyciśnięty z 1 mandarynki (opcjonalnie)
- 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
- kurkuma (dla koloru)
Wykonanie
Wszystkie składniki Wegańskiego "Eggnog" miksuj w blenderze do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
pyszne:) chętnie się skuszę...pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSerdecznie polecam :) i równie serdecznie pozdrawiam :)
Usuńprzepis naprawdę kuszący!!
OdpowiedzUsuńp.s. - brodacze są the best! :D
Zdecydowanie :)
Usuń