Zielone koktajle przyciągają uwagę głównie ze względu na ich właściwości oczyszczające i pro-zdrowotne oraz wspomagające układ odpornościowy, jak w tym wypadku, ale do zrobienia tego koktajlu zachęcam dziś przede wszystkim dlatego, że jest po prostu pyszny :).
- 2 garści szpinaku
Składniki (2 porcje):
- 2 dojrzałe gruszki (pozbawione gniazd nasiennych)
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka imbiru (obranego i pokrojonego)
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
- 1 i 1/2 kubka wody
- miód do smaku (opcjonalnie)
Pokrój gruszkę na mniejsze kawałki i miksuj z pozostałymi składnikami w blenderze.
super! połączenie szpinaku z cytrusem ... yami!
OdpowiedzUsuńRobię czasem podobny, imbir i gruszka to dobry duet :)
OdpowiedzUsuń