niedziela, 14 grudnia 2014

Koktajl Szpinak, Gruszka & Imbir / Spinach, Pear and Ginger Smoothie (raw vegan)

Zielone koktajle przyciągają uwagę głównie ze względu na ich właściwości oczyszczające i pro-zdrowotne oraz wspomagające układ odpornościowy, jak w tym wypadku, ale do zrobienia tego koktajlu zachęcam dziś przede wszystkim dlatego, że jest po prostu pyszny :).



Składniki (2 porcje):
- 2 garści szpinaku
- 2 dojrzałe gruszki (pozbawione gniazd nasiennych)
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka imbiru (obranego i pokrojonego)
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
- 1 i 1/2 kubka wody
- miód do smaku (opcjonalnie)

Wykonanie
Pokrój gruszkę na mniejsze kawałki i miksuj z pozostałymi składnikami w blenderze.

2 komentarze:

  1. super! połączenie szpinaku z cytrusem ... yami!

    OdpowiedzUsuń
  2. Robię czasem podobny, imbir i gruszka to dobry duet :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF