Pigwa, to owoc, który powinien być obowiązkowo zjadany w okresie jesienno-zimowym.
Zawiera dużą ilość witamin (prowitaminę A, witaminy z grupy B - B1 i B2 oraz PP, a przede wszystkim witaminę C), które wzmacniają odporność organizmu. Ten niedoceniany owoc wspomaga nasz układ odpornościowy w walce z grypą lub przeziębieniem. Pigwa zawiera ponadto składniki mineralne (magnez, fosfor, wapń, potas, żelazo, miedź, mangan) oraz zbawienne dla zdrowia antyoksydanty (garbniki, flawonoidy i antocyjany).
Składniki:
- 1/2 pigwy (obranej i pozbawionej gniazda nasiennego)
- 2 garści szpinaku
- 1 dojrzały banan
- 1 lub 2 figi
- 1 kubek wody źródlanej lub filtrowanej
Wykonanie
Wszystkie składniki koktajlu wrzuć do blendera i miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
łyk witamin i smaku!
OdpowiedzUsuńSUPER! Połączenie z pigwą, tego nam brakowało :)
OdpowiedzUsuń