Naturalne, surowe kakao poprawia samopoczucie, redukuje poczucie stresu i zwiększa wydzielanie
endorfin. Zawiera między innymi duże ilości mikroelementów,
witaminy A, E i z grupy B. Dodatkowo kakao zawiera fenyloetyloaminę, która wywołuje
stan zakochania: lekko pobudza, wprawia w euforię i powoduje poczucie
uniesienia :). Czy można chcieć więcej :)?
- 1 kubek mleka migdałowego
- 1 łyżka surowego kakao (a nawet troszkę więcej :))
- 1/3 kubka żurawiny
- 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego
Wykonanie
Miksujemy wszystko w blenderze do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Żurawinę możemy zamoczyć w mleku trochę wcześniej, żeby łatwej się miksowała (ważne dla osób, które nie mają mocnego blendera).
zdecydowanie wolę surowe kakao :) teraz praktycznie cały czas je używam. i chętnie wypiłam=bym tak świąteczne, zdrowe smoothie :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńAle cudownie to wygląda i jeszcze jaka zdrowa wersja! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń