Ten gruszkowo- orzechowy koktajl jest wyjątkowy, pełen błonnika i kwasów Omega-3. Świetny na śniadanie lub jako extra posiłek w ciągu intensywnego dnia.
- 1 dojrzała gruszka (wypestkowana, ale ze skórką)
- 1/4 szkl. orzechów włoskich (najlepiej wcześniej namoczonych i wysuszonych)
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
- 1 łyżka miodu
- 1 szkl. mleka migdałowego (najlepiej własnej roboty "raw")
- 1/4 łyżeczki wanilii w proszku lub miąższu z laski wanilii
- szczypta cynamonu (do posypania)
Wykonanie:
Miksuj wszystkie składniki w blenderze do uzyskania gładkiej konsystencji. Przelej do szklanki i lekko oprósz cynamonem.
Właśnie czegoś takiego mi potrzeba :)
OdpowiedzUsuńEnergetyczny , lekki i dietetyczny ;)
OdpowiedzUsuńsmaki idealnie zgrane, nic dodać, nic ująć! na samą myśl od razu chcę się iść do kuchni i miksować :)
OdpowiedzUsuń