W sklepach nieśmiało pojawił się jeden z moich ulubionych owoców: Pomelo :). Nie mogło być więc inaczej, oto mój autorski koktajl z pomelo w roli głównej, z lekką nutą wanilii i imbiru.
Składniki:
- miąższ z 1/2 pomelo
- 1 szkl. mleka migdałowego/ roślinnego (najlepiej własnej roboty)
- 1/4 łyżeczki wanilii w proszku (lub miąższu z laski wanilii)
- 1/4 łyżeczki imbiru w proszku
- 1 łyżka syropu klonowego lub miodu (opcjonalnie)
Wykonanie:
Miksuj składniki koktajlu w blenderze do uzyskania kremowej konsystencji. Ilość imbiru i wanilii dostosuj do swojego smaku.
uwielbiam pomelo! co roku czekam, aż zacznie się sezon :)
OdpowiedzUsuńTo jest koktajl dla wszystkich miłośników pomelo :)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł, do tej pory z pomelo nic nie robiłam, po prostu zjadałam : )
OdpowiedzUsuńJa właśnie też :), a okazuje się, że jest świetny w koktajlu :)
Usuń