Zielone pesto pietruszkowo - bazyliowe z orzechami włoskimi i awokado. Idealne do makaronu tradycyjnego, jak i warzywnego z cukinii czy marchewki. Można wykorzystać go jako "smarowidło" do kanapek czy dip do surowych warzyw.
Składniki:- pietruszka (mały pęczek)
- bazylia (duży pęczek)
- 1/2 szkl. namoczonych i odsączonych orzechów włoskich
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 awokado
- 5 pomidorów suszonych
- 1/2 szkl. wody źródlanej
- 1/2 łyżeczki chili suszonej lub pasty z chili
- sól do smaku
Wykonanie:
Miksuj wszystkie składniki pesto do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
raw? nie moze być lepiej, cudo!
OdpowiedzUsuńzdecydowanie "raw", dziękuję :)
Usuńjuż zdecydowanie zbyt długo zabieram się za domowe pesto! czas wykorzystać wakacje i zrobić coś tak pysznego :) z orzechami włoskimi musi być obłędne!
OdpowiedzUsuń