poniedziałek, 21 lipca 2014

Zielone Pesto Pietrucha & Bazylia / Parsley Pesto (raw vegan)

Zielone pesto pietruszkowo - bazyliowe z orzechami włoskimi i awokado. Idealne do makaronu tradycyjnego, jak i warzywnego z cukinii czy marchewki. Można wykorzystać go jako "smarowidło" do kanapek czy dip do surowych warzyw.

Składniki:
- pietruszka (mały pęczek)
- bazylia (duży pęczek)
- 1/2 szkl. namoczonych i odsączonych orzechów włoskich
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 awokado
- 5 pomidorów suszonych
- 1/2 szkl. wody źródlanej
- 1/2 łyżeczki chili suszonej lub pasty z chili
- sól do smaku

Wykonanie:
Miksuj wszystkie składniki pesto do momentu uzyskania kremowej konsystencji.


3 komentarze:

  1. już zdecydowanie zbyt długo zabieram się za domowe pesto! czas wykorzystać wakacje i zrobić coś tak pysznego :) z orzechami włoskimi musi być obłędne!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF