Ten koktajl jest jak deser, kremowy i czekoladowy. Pralinka w szklance :).
Bez nabiału, bez glutenu i bez rafinowanego cukru.
Do jego "posłodzenia" użyłam melasy z karobu, wyrabianej lokalnie w Turcji, którą przywiozła mi Moja Siostra, czym zrobiła mi wielką frajdę, nie mówiąc o winie z morwy ;).
Składniki:
- 1 szkl. mleka migdałowego
- 1 średni, dojrzały banan
- 1 łyżeczka surowego masła orzechowego
- 1 łyżka melasy z karobu (lub miodu)
- 1 i 1/2 łyżki surowego kakao
Wykonanie:
Miksuj składniki koktajlu w blenderze na wysokich obrotach. Podawaj bardzo schłodzone. Do posypania użyłam kruszonych ziaren kakao.
chyba jeden z najlepszych koktajli! delicje :)
OdpowiedzUsuńDelicja, i do tego czekoladowa :)
Usuńpyszny:)
OdpowiedzUsuńPolecam :), jak się ma ochotę na coś słodkiego ;), jest idealny.
Usuń