wtorek, 22 lipca 2014

Chocolate Smoothie (raw vegan)

Ten koktajl jest jak deser, kremowy i czekoladowy. Pralinka w szklance :). 
Bez nabiału, bez glutenu i bez rafinowanego cukru. 
Do jego "posłodzenia" użyłam melasy z karobu, wyrabianej lokalnie w Turcji, którą przywiozła mi Moja Siostra, czym zrobiła mi wielką frajdę, nie mówiąc o winie z morwy ;).


Składniki:
- 1 szkl. mleka migdałowego
- 1 średni, dojrzały banan
- 1 łyżeczka surowego masła orzechowego
- 1 łyżka melasy z karobu (lub miodu)
- 1 i 1/2 łyżki surowego kakao

Wykonanie:
Miksuj składniki koktajlu w blenderze na wysokich obrotach. Podawaj bardzo schłodzone. Do posypania użyłam kruszonych ziaren kakao.


6 komentarzy:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF