Doskwiera upał? Więc może Arbuzowe Mojito ze świeżą miętą i aromatyczną limonką?
Składniki (3-4 porcje):
- 4 szkl. pokrojonego arbuza
- 1 limonka
- 2 łyżki syropu klonowego (lub nierafinowanego cukru trzcinowego)
- kilka gałązek mięty
1. Miksuj krótko w blenderze arbuza, następnie odciśnij sok (np. przez woreczek do robienia mleka roślinnego lub sitko).
2. Potnij limonkę na cząstki.
3. Włóż limonkę, miętę i syrop klonowy do dużego naczynia i ugniataj drewnianą łyżką, na koniec wlej sok z arbuza.
5. Napój przelej do szklanek. Podawaj z dużą ilością lodu :).
P.S.
Miłośnicy kubańskiego rumu, mogą go użyć w tym koktajlu. Oczywiście w niewielkiej ilości ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz