niedziela, 6 lipca 2014

Wegańskie Lody z Awokado / Vanilla Avocado Ice Cream (raw vegan)

Genialne lody waniliowe z awokado. Wegańskie i surowe. Przygotowanie tego deseru zajmuje 5 minut, włącznie z myciem blendera :). Bez nabiału i  bez cukru - oczywiście ;).

Składniki:
- 1 duże, dojrzałe awokado
- 1 dojrzały banan, średniej wielkości (najlepiej wcześniej zamrożony)
- 1/2 szkl. mleka kokosowego (lub innego orzechowego)
- 1/2 łyżeczki wanilii w proszku lub miąższ z 1/2 laski wanilii
- 2 łyżki czystego syropu klonowego (lub z agawy, daktyli, ...)

- pokruszone pistacje do posypania

Wykonanie:
Wszystkie składniki lodów waniliowych miksuj w blenderze, następnie przełóż do plastykowego pojemnika i włóż do zamrażarki (1-2 godziny). Od czasu do czasu warto lody zamieszać, żeby równomiernie zamarzły. Po tym czasie można zajadać :).


6 komentarzy:

  1. pięknie podane i pewnie fantastyczne w smaku - najzdrowsze jakie widziałam! i nie boję się powiedzieć, że najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Swietne! Tylko ze syrop z agawy jest szkodliwy niestety. Najlepsza opcja - ekologiczny miod
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzeczywiście. Ja akurat używam syropu klonowego :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF