czwartek, 10 grudnia 2015

Koktajl Imbirowy Piernik / Gingerbread Smoothie

Dziś bardzo imbirowo, więc jeśli lubisz ten magiczny korzonek, szybciutko bierz się za miksowanie, a jeśli nie lubisz, ale walczysz z przeziębieniem to też bierz się za miksowanie :).  No i jest tam też wanilia i cynamon, a wanilię i cynamon kochają wszyscy :).

Składniki:
- 1 kubek mleka migdałowego
- 1 dojrzały banan
- 1 łyżka obranego, pokrojonego imbiru, albo nawet troszkę więcej :)
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/3 łyżeczki wanilii w proszku
- 2 łyżeczki melasy (lub miodu czy syropu klonowego)

- kruszone ziarno kakaowca do posypania (opcjonalnie)

Wykonanie:
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do uzyskania kremowej konsystencji i poczęstuj ciocię, jak było w moim przypadku :).

I inne koktajle w świątecznym nastroju:
Czekoladowa Żurawina
Koktajl Piernikowy
Wegański Eggnog

5 komentarzy:

  1. Twoje koktajle zawsze mnie intrygują zarówno pod względem wizualnym, jak i smakowym!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miło mi to słyszeć :), zwłaszcza od takiego speca ja Ty!

      Usuń
  2. Ale świąteczny ten koktajl <3 Uwielbiam imbir - świetnie rozgrzewa. Zainspiruję się i zrobię sobie taki :>

    OdpowiedzUsuń
  3. smoothie idealne na zimowe dni :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF