Mój ulubiony rabarbar w nowej odsłonie śniadaniowej :).
Warstwa płatków namoczonych na noc w mleku roślinnym z cynamonem i syropem klonowym oraz warstwa musu rabarbarowo - jabłkowego o smaku szarlotki.
Warstwa płatków namoczonych na noc w mleku roślinnym z cynamonem i syropem klonowym oraz warstwa musu rabarbarowo - jabłkowego o smaku szarlotki.
Warstwa rabarbarowa
- 2 laski obranego i pokrojonego rabarbaru
- 2 pokrojone jabłka
- 1/2 szkl. mleka roślinnego (z orzechów laskowych, migdałowe, sojowe, ...)
- 1 łyżeczka mieszanki przypraw do szarlotki
- 1 łyżeczka cukru z kwiatów kokosa
Warstwa owsiana
- 2/3 szkl. płatków owsianych
- 2/3 szkl. mleka roślinnego (np. własnej produkcji )
- 2/3 szkl. mleka roślinnego (np. własnej produkcji )
- 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
- 1 łyżeczka czystego syropu klonowego
- 1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie:
1. Składniki warstwy owsianej zmieszaj w miseczce i odstaw na noc (może być do lodówki).
2. Rano zmiksuj składniki musu rabarbarowo - jabłkowego.
3. Układaj warstwy naprzemiennie. Gotowe i pyszne :)
Idealne danie do zabrania do pracy, na wycieczkę czy na uczelnię.
Idealne danie do zabrania do pracy, na wycieczkę czy na uczelnię.
śniadanie jak dla mnie idealne! zdobędę tylko rabarbar i robię :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie, bo jest bardzo smaczne i sycące :)
UsuńI rabarbar, i jabłko, i cynamon - niebo ;)
OdpowiedzUsuńZgadzam się :), niebiańskie połączenie :)
Usuńuwielbiam podane w słoiczku pyszne smaki <3
OdpowiedzUsuńJa też jestem ich wielbicielką :)
Usuń