wtorek, 3 czerwca 2014

Rhubarb and Apple Overnight Oatmeal (raw vegan)

Mój ulubiony rabarbar w nowej odsłonie śniadaniowej :). 
Warstwa płatków namoczonych na noc w mleku roślinnym z cynamonem i syropem klonowym oraz warstwa musu rabarbarowo - jabłkowego o smaku szarlotki.


Składniki:
Warstwa rabarbarowa
- 2 laski obranego i pokrojonego rabarbaru
- 2 pokrojone jabłka
- 1/2 szkl. mleka roślinnego (z orzechów laskowych, migdałowe, sojowe, ...)
- 1 łyżeczka mieszanki przypraw do szarlotki 
- 1 łyżeczka cukru z kwiatów kokosa 

Warstwa owsiana
- 2/3 szkl. płatków owsianych
- 2/3 szkl. mleka roślinnego (np.  własnej produkcji )
- 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego
- 1 łyżeczka czystego syropu klonowego
- 1 łyżeczka cynamonu

Wykonanie:
1. Składniki warstwy owsianej zmieszaj w miseczce i odstaw na noc (może być do lodówki).
2. Rano zmiksuj składniki musu rabarbarowo - jabłkowego.
3. Układaj warstwy naprzemiennie. Gotowe i pyszne :)

Idealne danie do zabrania do pracy, na wycieczkę czy na uczelnię.


6 komentarzy:

  1. śniadanie jak dla mnie idealne! zdobędę tylko rabarbar i robię :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Koniecznie, bo jest bardzo smaczne i sycące :)

      Usuń
  2. I rabarbar, i jabłko, i cynamon - niebo ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zgadzam się :), niebiańskie połączenie :)

      Usuń
  3. uwielbiam podane w słoiczku pyszne smaki <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też jestem ich wielbicielką :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF