środa, 5 listopada 2014

Mus Mango, Kokos & Chia / Mango Coconut Chia Mousse (raw vegan)

Przepyszny mus z mango w niebiańskim połączeniu z mlekiem kokosowych i niezwykle korzystnymi dla zdrowia nasionami chia. Bez cukru, bez glutenu i bez nabiału :).


Składniki:
- 1 duże, dojrzałe mango
- 1 puszka mleka kokosowego
- 2 łyżki zmielonych nasion chia

Do posypania po wierzchu:
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka czarnego sezamu

Wykonanie:
1. Mleko kokosowe wstaw do lodówki na około 6 godzin. Przed otwarciem odwróć do góry nogami, odlej płyn (można go użyć do jakiegoś koktajlu), a pozostałą masę użyj do zrobienia musu.
2. Mango, mleko kokosowe i chia miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
3. Przełóż do miseczki i posyp kokosem i sezamem. Przed podaniem mus powinien spędzić w lodówce około 30 minut.


5 komentarzy:

  1. Musi mieć bardzo fajną konsystencję dzięki chia. Jadłabym! :3

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm, już wyobrażam sobie ten boski smak! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham mus z mango, ten z chia musi być po prostu fenomenalny :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF