sobota, 8 listopada 2014

Śniadaniowy Mus Jabłkowo-Owsiany z Orzechową Kruszonką / Apple Cinnamon Overnight Oats with Hazelnut Crumble (raw vegan)

Zdrowa, pyszna i sycąca propozycja śniadaniowa :). Słodkie, dojrzałe jabłka z płatkami owsianymi i cynamonem przykryte kruszonką z orzechów laskowych. Pychota!!!


Składniki:
- 3 duże jabłka
- 3/4 kubka tradycyjnych płatków owsianych
- 3/4 kubka mleka z orzechów laskowych
- 2 daktyle
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego.
Kruszonka
- 2 łyżki orzechów laskowych
- 4 łyżki tradycyjnych płatków owsianych
- 1 łyżka syropu klonowego
- 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego

Wykonanie:
1. Wieczorem zalej płatki owsiane z cynamonem i daktylami mlekiem orzechowym i zostaw na noc.
2. Zmiel orzechy na grubo, a płatki owsiane na mąkę (ja używam młynka do kawy), następnie połącz z olejem kokosowym i syropem klonowym. Masa powinna mieć konsystencję kruszonki :).
3. Rano zmiksuj w blenderze namoczone płatki z wypestkowanymi jabłkami i siemieniem lnianym.
4. Przełóż do miseczek masę jabłkowo-owsianą i przykryj warstwą kruszonki. Gotowe. Smacznego :)


4 komentarze:

  1. uwielbiam takie musy owsiane, a w tych smakach musi być wyjątkowo smaczny :)

    OdpowiedzUsuń
  2. zjadłabym! najchętniej dwie porcje! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Me gusta :) Robiłam kiedyś owsiankę w podobnym stylu

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF