Śniadaniowy, sycący koktajl na ryżowym mleku waniliowym z suszonymi śliwkami, płatkami owsianymi i wiórkami kokosowymi.
Składniki:
- 1 i 1/2 szkl. waniliowego mleka ryżowego
- 5 suszonych śliwek
- 1 lub 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki płatków owsianych
- 1/3 łyżeczki imbiru
Wykonanie:
Składniki koktajlu połącz i pozostaw na kilka godzin, np. na noc. Rano wszystko miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli koktajl będzie zbyt gęsty dodaj więcej mleka lub wody źródlanej.
ale to musiało smakować...!
OdpowiedzUsuńświetny pomysł, robiłam już szejki ze świeżymi śliwkami, ale nigdy z suszonymi ;)
OdpowiedzUsuńwłaśnie o tym myślałam, że muszę się wybrać do sklepu po suszone śliwki :)
OdpowiedzUsuńPycha, ale proszę o zamieszczenie bannerka akcji ;)
OdpowiedzUsuń