Szybkie, proste, smakowite i sycące śniadanie, płatki owsiane namoczone w mleku kokosowym, z musem jabłkowym z nutą cynamonu. Owsianka świetnie nadaje się do zabrania do pracy, uczelni czy w podróż.
Składniki:
Warstwa owsiana
- 1/2 szkl. tradycyjnych płatków owsianych
- 1/2 szkl. płynnego mleka kokosowego
Warstwa jabłkowa
- 2 jabłka
- 2 lub 3 figi
- 2 łyżeczki cukru kokosowego (opcjonalnie)
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki imbiru
- 1/3 szkl. mleka roślinnego
Wykonanie:
1. Składniki warstwy owsianej zmieszaj w miseczce i odstaw na noc (może być do lodówki).
2. Rano zmiksuj składniki musu jabłkowego.
3. Układaj warstwy naprzemiennie. Gotowe :).
Danie pysznie smakuje posypane pokruszonymi orzechami, migdałami, sezamem lub Granolą.
Danie pysznie smakuje posypane pokruszonymi orzechami, migdałami, sezamem lub Granolą.
takie śniadania to ja uwielbiam! moje smaki zamknięte w słoiczku :) człowiek do razu się uśmiecha po zjedzeniu takich pyszności :)
OdpowiedzUsuńdokładnie :), ja też uwielbiam :)
Usuńpo prostu genialny słoiczek!! :)
OdpowiedzUsuń