niedziela, 14 września 2014

Owsianka Jabłko & Kokos (raw vegan)

Szybkie, proste, smakowite i sycące śniadanie, płatki owsiane namoczone w mleku kokosowym, z musem jabłkowym z nutą cynamonu. Owsianka świetnie nadaje się do zabrania do pracy, uczelni czy w podróż.


Składniki:
Warstwa owsiana
- 1/2 szkl. tradycyjnych płatków owsianych
- 1/2 szkl. płynnego mleka kokosowego

Warstwa jabłkowa
- 2 jabłka
- 2 lub 3 figi
- 2 łyżeczki cukru kokosowego (opcjonalnie)
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/4 łyżeczki imbiru
- 1/3 szkl. mleka roślinnego

Wykonanie:
1. Składniki warstwy owsianej zmieszaj w miseczce i odstaw na noc (może być do lodówki).
2. Rano zmiksuj składniki musu jabłkowego.
3. Układaj warstwy naprzemiennie. Gotowe :).

Danie pysznie smakuje posypane pokruszonymi orzechami, migdałami, sezamem  lub Granolą.

3 komentarze:

  1. takie śniadania to ja uwielbiam! moje smaki zamknięte w słoiczku :) człowiek do razu się uśmiecha po zjedzeniu takich pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  2. po prostu genialny słoiczek!! :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF