środa, 17 września 2014

Krem Awokado & Jabłko / Apple Avocado Mousse (raw vegan)

Do dziś myślałam, że moim ulubionym kremem z awokado jest ten Czekoladowy, ale chyba zmieniam zdanie :). Ten jest genialny!



Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 2 jabłka (ja użyłam Golden Delicious)
- 1/3 szkl. płynnego mleka kokosowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka syropu klonowego
+
- 1 dojrzała figa (opcjonalnie) - jako dodatek

Wykonanie:
Wszystkie składniki miksuj do uzyskania konsystencji kremu. Jabłka powinny być wypestkowane i pokrojone, ale ze skórką :). Pokrojoną figę ułóż na kremie.



6 komentarzy:

  1. nie mogę tu chyba wchodzić, bo od razu robię się głodna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny pomysł, jeszcze gdybym tylko potrafiła wyczuć awokado kiedy jest najlepsze to na pewno bym zrobiła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pozostaje metoda "prób i błędów" :). Jak zaczyna być miękkie po fazie "twardości" :), wtedy jest ok

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF