Składniki:
- 1,5 szklanki mleka kokosowego własnej produkcji
- pęczek rzodkiewki
- pęczek drobnego szczypiorku
- 1 łyżeczka sosu sojowego (dobrej jakości)
- sól i pieprz kolorowy
- koperek lub pietruszka opcjonalnie
Wykonanie:
1. Zmiksuj w blenderze rzodkiewki (można też zatrzeć na tarce).
2. Pokrojony drobno szczypiorek, rzodkiewkę i pozostałe składniki przełóż do mleka kokosowego.
3. Dopraw wg własnego smaku. Gotowe!
Jak zrobić: Domowe mleko kokosowe i wiórki kokosowe
P.S.
Jeśli nie chce Ci się robić mleka kokosowego, co jest zupełnie zrozumiałe :), można użyć gotowego w proporcji pół na pół z wodą. Ważne, żeby kupić płynne mleko kokosowe, sprzedawane najczęściej w kartonie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz