Nietuzinkowy, wiosenno - letni, a przede wszystkim wyjątkowo zdrowy zielony koktajl.
Jarmuż, kiedyś używany głównie do ozdabiania półmisków był już doceniamy w starożytności. Jest królem warzyw, należy do najzdrowszych i najbardziej odżywczych roślin na świecie.
Składniki:
- 1 kubek listków jarmużu
- 1 kubek malin (u mnie mrożone)
- 1 łyżka wody różanej
- 1 dojrzały banan
- 1 kubek wody źródlanej
Wykonanie
Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
Pieknie wyglada ten koktajl. Jestem ciekawa skad,taki apetyczny czekoladowy kolor:-).
OdpowiedzUsuńMa bardzo świeży i lekko słodko-różany smak :)
UsuńWygląda pysznie! Może i bym się przekonała do jarmużu ;)
OdpowiedzUsuńWarto, bo jarmuż w takim koktajlu nie jest zbytnio wyczuwalny :). Wg mnie ważne jest, żeby używać same listki, trzeba odciąć twarde łodyżki.
UsuńKOniecznie muszę zdobyć odę różaną !
OdpowiedzUsuńNaprawdę warto, bo wiele potraw potrafi zamienić na coś wyjątkowego :)
Usuńbardzo lubię Twoje zdjęcia, są takie piękne, i dzięki nim każde smoothie czy inne danie kusi mnie jeszcze bardziej :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Daria :), bardzo mi miło, że lubisz moje zdjęcia :D
Usuń