Śniadanie wymyślone w przypływie geniuszu ;). Pełne m.in. błonnika i kwasów omega-3 i 6. Przepyszne :), no i chyba może być też podwieczorkiem albo deserem :).
Składniki (1-2 porcje):
- 1 kubek płatków owsianych
- 1 kubek mleka roślinnego waniliowego
- 1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego
- 2 kubki różowych winogron (przekrojonych i pozbawionych pestek)
- 1/3 kubka nasion chia
Wykonanie
Dzień wcześniej
1. W miseczce wymieszaj płatki owsiane, mleko roślinne i cynamon. Odstaw na noc.
2. Winogrona zmiksuj w blenderze, jak na koktajl. Przelej mus do miseczki, dodaj nasiona chia, dobrze wymieszaj i odstaw (po 10-15 minutach można jeszcze raz zamieszać).
Rano
3. Układaj obie masy warstwami w śniadaniowym słoiczku. Smacznego!
o wow! jeszcze nigdy nie jadłam musu z winogron! bardzo jestem ciekawa jak to wszystko razem smakuje :) świetne zestawienie z moimi ulubionymi płatkami :)
OdpowiedzUsuńSmakuje świetnie! :D
Usuńowsianka w postaci wspaniałego deseru!
OdpowiedzUsuńdokładnie :)
UsuńWinogrona <3 Zawsze i wszędzie, o każdej porze dnia! :D Ja jem codziennie
OdpowiedzUsuńTeż bardzo lubię :)
Usuń