środa, 13 maja 2015

Płatki Owsiane z Musem Winogronowym Chia / Overnight Oats with Grape Chia Mousse (raw vegan)

Śniadanie wymyślone w przypływie geniuszu ;). Pełne m.in. błonnika i kwasów omega-3 i 6. Przepyszne :), no i chyba może być też podwieczorkiem albo deserem :).


Składniki (1-2 porcje):
- 1 kubek płatków owsianych
- 1 kubek mleka roślinnego waniliowego
- 1 łyżeczka cynamonu cejlońskiego

- 2 kubki różowych winogron (przekrojonych i pozbawionych pestek)
- 1/3 kubka nasion chia

Wykonanie
Dzień wcześniej
1. W miseczce wymieszaj płatki owsiane, mleko roślinne i cynamon. Odstaw na noc.
2. Winogrona zmiksuj w blenderze, jak na koktajl. Przelej mus do miseczki, dodaj nasiona chia, dobrze wymieszaj i odstaw (po 10-15 minutach można jeszcze raz zamieszać).
Rano
3. Układaj obie masy warstwami w śniadaniowym słoiczku. Smacznego!


6 komentarzy:

  1. o wow! jeszcze nigdy nie jadłam musu z winogron! bardzo jestem ciekawa jak to wszystko razem smakuje :) świetne zestawienie z moimi ulubionymi płatkami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. owsianka w postaci wspaniałego deseru!

    OdpowiedzUsuń
  3. Winogrona <3 Zawsze i wszędzie, o każdej porze dnia! :D Ja jem codziennie

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF