Różowa pyszność o smaku różano-grejpfrutowym.
Subtelny smak i "spalacz" tłuszczu w jednym :). Ułatwia trawienie, oczyszcza organizm i przyśpiesza przemianę materii, a włókna grejpfruta pomagają obniżyć poziom cholesterolu.
Składniki (2 porcje):
- 2 kubki mleka sojowego (lub innego mleka roślinnego)- 2 dojrzałe, różowe grejpfruty (obrane i pokrojone)
- 3 łyżki wody różanej
- 2 łyżki owoców goji
Wykonanie
Miksuj wszystkie składniki do uzyskania kremowej konsystencji. Owoce goji warto trochę wcześniej namoczyć w mleku sojowym, żeby łatwiej się miksowały.
kusi mnie by kupić wodę różaną - taki koktajl musi smakować wyjątkowo pysznie! :)
OdpowiedzUsuńKupuj koniecznie, bo warto :). Nie koniecznie do koktajli.
Usuńsuper smak, egzotyczny :) ostatnio piłam podobny, polecam :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńKoktajl musiał smakować bardzo ciekawie ;) Nigdy nie robiłam koktajlu z grejpfrutów, bo się bałam, że wyjdzie gorzki :P
OdpowiedzUsuńRzeczywiście jeśli grejpfruty są niedojrzałe może wyjść gorzki, wtedy można dodać jakiś suszony owoc, żeby złagodzić ten smak :)
UsuńNigdy nie używałam w kuchni wody różanej. Muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuń