wtorek, 10 lutego 2015

Jabłkowy Donut / Apple Donuts (raw vegan)

Przepis dla wszystkich, którym nie w smak tłuste pączki, oponki i faworki :).


Składniki:
- 2 jabłka (słodkie i kruche)
- 3 do 6 łyżek dobrej jakości masła orzechowego (n.p. z nerkowców)
- wiórki kokosowe
gorzkie kakao (najlepiej surowe)
- pokruszone orzechy laskowe (lub inne)

Wykonanie
1. Jabłka pokrój na  cienkie plasterki (ok. 4 - 5 mm). Wytnij gniazda nasienne.
2. Każdy plasterek posmaruj masłem orzechowym, a następnie połowę plasterków posyp wiórkami kokosowymi, a drugą połowę naturalnym kakao i niewielką ilością pokruszonych orzechów.
I tyle :)

9 komentarzy:

  1. haha, chude te pączki :) fajny pomysł na przekąskę czy deser :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię taką przekąskę :) Uwielbiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Liczy się złudzenie optyczne - oponki na tłusty czwartek :-) pyszne i zdrowe:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Złudzenie jest :), ale smak chociaż inny, też bardzo smakowity :)

      Usuń
  4. Takie pączki to ja mogę jeść codziennie tonami :-)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF