Przepis dla wszystkich, którym nie w smak tłuste pączki, oponki i faworki :).
Składniki:
- 2 jabłka (słodkie i kruche)
- 3 do 6 łyżek dobrej jakości masła orzechowego (n.p. z nerkowców)
- wiórki kokosowe
- gorzkie kakao (najlepiej surowe)
- pokruszone orzechy laskowe (lub inne)
Wykonanie
1. Jabłka pokrój na cienkie plasterki (ok. 4 - 5 mm). Wytnij gniazda nasienne.
2. Każdy plasterek posmaruj masłem orzechowym, a następnie połowę plasterków posyp wiórkami kokosowymi, a drugą połowę naturalnym kakao i niewielką ilością pokruszonych orzechów.
I tyle :)
haha, chude te pączki :) fajny pomysł na przekąskę czy deser :)
OdpowiedzUsuń:D Troszkę przekorne danie :)
UsuńBardzo lubię taką przekąskę :) Uwielbiam ;)
OdpowiedzUsuńTo jest już nas co najmniej dwie :)
Usuńświetne:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńLiczy się złudzenie optyczne - oponki na tłusty czwartek :-) pyszne i zdrowe:-)
OdpowiedzUsuńZłudzenie jest :), ale smak chociaż inny, też bardzo smakowity :)
UsuńTakie pączki to ja mogę jeść codziennie tonami :-)
OdpowiedzUsuń