Dzisiejszemu koktajlowi ton nadaje Kardamon. Aromatyczna przyprawa, która oprócz wyjątkowego
smaku posiada również wyjątkowe właściwości zdrowotne.
W Indiach, skąd pochodzi jest stosowany w medycynie ajurwedyjskiej w leczeniu wszelkich rodzai infekcji.
Kardamon ma właściwości detoksykujące, działa moczopędne, oczyszcza drogi moczowe, pomaga usuwać
toksyny poprzez nerki. Ponadto usuwa nadmiar soli i obniża ciśnienie krwi. Kardamon jest również silnym
- 1 duża, słodka pomarańcza- 1 garść listków szpinaku
- 1/3 łyżeczki mielonego kardamonu
- 1/2 kubka wody
Wykonanie:
Miksuj składniki koktajlu do momentu uzyskania kremowej konsystencji.
Fajny przepis i super zdjęcie! Wygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam dodawać kardamon do koktajli :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam dodawać kardamon do koktajli :)
OdpowiedzUsuń