sobota, 27 lutego 2016

Mus o Smaku Ciasta Marchewkowego / Carrot Cake Smoothie Bowl

Koktajl w miseczce jedzony jak zupa, czyli "Smoothie Bowl". Dziś dość nietypowo, bo główny składnik to marchewka, która daje piękny i radosny efekt wizualny :). Smak marchewkowego ciasta uzupełniony jest świeżo prażonymi migdałami. 
Jest więc zdrowo, pysznie i fit.



Składniki:
- 1 i 1/2 kubka pokrojonej marchewki
- 2 mandarynki
- 1 dojrzały banan
- 1/4 kubka płynnego mleka kokosowego (u mnie skład: 60% kokos, 40% woda)
- 1/4 kubka wody
- 1/4 łyżeczki wanilii w proszku
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
- 2 łyżki migdałów w płatkach (świeżo podprażonych), do posypania

Wykonanie:
Miksuj wszystkie składniki do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Przełóż do miseczek i posyp prażonymi migdałami.

2 komentarze:

  1. Świetny pomysł! Idealna propozycja na sobotni, leniwy poranek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. innymi słowy - pyszna, zdrowa zupa śniadaniowa :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF