piątek, 17 kwietnia 2015

Cytrusy z Cynamonowym Sosem Klonowym / Citrus Salad with Cinnamon Marple Sauce (vegan)

Najprostszy i chyba jeden z pyszniejszych deserów jaki jadłam. Wyborne połączenie mandarynek, pomarańczy, grejpfruta z cynamonowym sosem klonowym. Mniam ...



Składniki:
- 6 szt. cytrusów (różowy grejpfrut, mandarynka, pomarańcza, limonka,...)
- 1/4 kubka syropu klonowego
- 1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego

Wykonanie
1. W garnuszku zagotuj syrop klonowy, wsyp cynamon i chwilę gotuj, cały czas mieszając. Sos powinien odrobinę zgęstnieć.
2. Obierz i pokrój cytrusy na plasterki, pół-plasterki czy ćwierć-plasterki :). Wyłóż owoce na talerz i polej sosem. Udekoruj świeżą miętą lub rozmarynem.

4 komentarze:

  1. świetne - wystarczy owoc, pyszny sos i gotowe! zdrowo, smacznie i szybko :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sekret tkwi w prostocie :) Deser świetny !

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF