Miałam na coś ochotę, ale nie wiedziałam na co konkretnie. Ciężka sprawa ;)
Pomysłów było wiele, ale nie miało to odzwierciedlania w lodówce i spiżarce. Tak powstał przepis z wykorzystaniem tego, co akurat miałam. Zdrowy i sycący muso-krem z marchewki. Zachęcam!
W diecie roślinożercy jest raczej sporo tego pomarańczowego warzywka , ale często zapomina się zimą o jego jedzeniu w wersji surowej, a szkoda! Czas to zmienić :)
Składniki:
- 1 jabłko- 1 średniej wielkości marchewka (obrana)
- 1 niewielki banan
- 1/2 kubka mleka roślinnego (kokosowe, migdałowe, ...)
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 1/4 lub więcej pomelo (sam miąższ)
Wykonanie
Miksuj wszystkie składniki musu (oprócz pomelo) do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Blendowanie może tym razem potrwać odrobinę dłużej. Marchewka słabo współpracuje z blenderem ;).Przełóż mus do miseczki. Przykryj grupą warstwą obranego i poszarpanego na kawałki pomelo. Yummy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz