wtorek, 15 listopada 2016

Koktajl Szpinak, Płatki owsiane i Banan z Kardamonem / Spinach Banana Oat and Cardamon Smoothie

Ostatnio na blogu pojawiało się mało przepisów na koktajle. Głównie wynika to z faktu, że sama zaniedbałam picie ich w dużych ilościach ;). Czego oczywiście żałuję i oficjalnie obiecuję to zmienić. Dzisiejszy koktajl to bardzo nietypowe połączenie. Do blendera wskoczyły zieloni celebryci czyli szpinak i seler naciowy, ale tym razem na mleko migdałowe i w towarzystwie płatków owsianych i kardamonu. Dorzuciłam jeszcze kilka rodzynek i sycący, zielony koktajl na śniadanie gotowy. 


Zielony koktajl ze szpinaku i selera

Składniki:

- 1 kubek niesłodzonego mleka migdałowego
- 2 garście świeżego szpinaku
- 1/2 laski selera naciowego
- 1 łyżka płatków owsianych
- 1/3 łyżeczki mielonego kardamonu
- 1/2 łyżki rodzynek

Wykonanie:

Miksuj wszystkie składniki koktajlu do momentu uzyskania baaardzo kremowej konsystencji. Jeśli nie masz silnego blendera, warto płatki namoczyć trochę wcześniej w mleku migdałowym.

3 komentarze:

  1. My na razie odstawiliśmy koktajle, mamy pić ciepłą wodę, poczyniliśmy zakup filtra molekularnego z naturalną mineralizacją i mamy zdrową i sprawdzoną wodę w domu bez potrzeby noszenia mineralnej ze sklepu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super! Też nie kupuję wody w butelkach :)

      Usuń
    2. http://fitaqua.pl/produkt/filtr-molekularny-ro7/

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF