wtorek, 5 sierpnia 2014

Chrupiąca Czerwona Kapusta (raw vegan)

Pyszna czerwona kapusta w towarzystwie pomarańczy, winogron i orzechów włoskich. Polecam wszystkim, którzy jeszcze nie odkryli tego pięknego warzywa na surowo :). 


Składniki:
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- 2 pomarańcze
- 20 winogron
- 3/4 szkl. orzechów włoskich
- 1 mała, czerwona cebula
- pęczek pietruszki

Sos:
- sok z 1/2 pomarańczy
- 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
- 1 łyżka miodu
- sól
- pieprz

Wykonanie:
1. Cieniutko pokrój kapustę, pomarańcze i cebulę. Winogrona wypestkuj i pokrój na cząstki. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj w dużym naczyniu.
2. Przygotuj dressing, mieszając jego wszystkie składniki. Polej sałatkę i gotowe.

P.S. Jeśli zależy Ci na pięknym podaniu, proponuję pomarańcze dołożyć na końcu, żeby nie zmieniły koloru pod wpływem czerwonej kapusty. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF