poniedziałek, 15 czerwca 2015

Kokosowy Ryż Jaśminowy z Truskawkami / Coconut Jasmine Rice with Strawberries (vegan)

Prosta rzecz, a cieszy :D. Niezwykle smaczne danie i baaaardzo na czasie. Świeże, słodkie truskawki z mlekiem kokosowym w towarzystwie aromatycznego ryżu jaśminowego.



Składniki (2-3 porcje):
- 200 g ryżu jaśminowego (2 woreczki)
- 1 kubek pokrojowych truskawek (lub więcej)
- 3/4 kubka płynnego mleka kokosowego
- 2 do 3 łyżek syropu klonowego (lub cukru brzozowego)
Ilość poszczególnych składników najlepiej dostawać do swojego smaku :).

Wykonanie:
1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Gotowy ryż wyłóż na talerze, posyp pokrojonymi truskawkami, polej mlekiem kokosowym i syropem klonowym. Gotowe!

8 komentarzy:

  1. Wygląda wspaniale Kocham ryż jaśminowy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne danie - jeden z moich ulubionych sposobów na ryż jaśminowy - jest tak aromatyczny, a z mleczkiem kokosowym tworzy idealny duet :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Dzięki :), ten zestaw jest naprawdę idealny :)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF