Prosta rzecz, a cieszy :D. Niezwykle smaczne danie i baaaardzo na czasie. Świeże, słodkie truskawki z mlekiem kokosowym w towarzystwie aromatycznego ryżu jaśminowego.
Składniki (2-3 porcje):
- 200 g ryżu jaśminowego (2 woreczki)
- 1 kubek pokrojowych truskawek (lub więcej)
- 3/4 kubka płynnego mleka kokosowego
- 2 do 3 łyżek syropu klonowego (lub cukru brzozowego)
Ilość poszczególnych składników najlepiej dostawać do swojego smaku :).
Wykonanie:
1. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Gotowy ryż wyłóż na talerze, posyp pokrojonymi truskawkami, polej mlekiem kokosowym i syropem klonowym. Gotowe!
Idealne smaki <3
OdpowiedzUsuń:D
UsuńWygląda wspaniale Kocham ryż jaśminowy :)
OdpowiedzUsuńTeż go kocham ;)
Usuńświetne danie - jeden z moich ulubionych sposobów na ryż jaśminowy - jest tak aromatyczny, a z mleczkiem kokosowym tworzy idealny duet :)
OdpowiedzUsuńDokładnie :)
UsuńKlasycznie, idealnie :D
OdpowiedzUsuńDzięki :), ten zestaw jest naprawdę idealny :)
Usuń