niedziela, 29 stycznia 2017

Rajska Zupa Kokosowa z Tapioką

Perliste kuleczki tapioki jako bohater zupy mlecznej. Smak kojarzący mi się z rajską wyspą

 i długiem wypoczynkiem na białej plaży. 

Zima za oknem, a polinezyjskie śniadanie na stole. Czary! :)


Wegańskie przepisy Blue Almonds

Składniki (2-3 porcje):

- 1/4 kubka drobnej tapioki
- 1/2 kubka płynnego mleka kokosowego
- 1 łyżka erytrolu (lub innego cukru)
- 4 łyżki płatków migdałowych
- 4 łyżki wiórków kokosowych 
- syrop klonowy (opcjonalnie)

Wykonanie:

  1. Umieść w rondelku tapiokę i zalej 1i1/2 kubka wody. Odstaw na 30 minut.
  2. Dodaj pozostałe składniki. Zagotuj, mieszając od czasu do czasu.
  3. Gotuj na małych ogniu przez około 15 minut, nadal mieszając od czasu do czasu. Kuleczki tapioki powinny zrobić się szkliste.
  4. W między czasie upraż na suchej patelni płatki migdałów i wiórki kokosowe.
  5. Gotową zupkę kokosową rozlej do miseczek i posyp mieszanką płatków migdałowych i kokosowych. Jeśli masz ochotę na coś intensywnie słodkiego dodaj odrobinę syropu klonowego.

1 komentarz:

  1. Do gotowania u nas stosujemy wodę z filtra redox fitaqua - woda z tego filtra jest nie tylko smaczna ale i w naturalny sposób podnosi odporność organizmu.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF