sobota, 1 marca 2014

Surowe kokosanki z owocami goji (raw vegan)

Ciasteczka ze specjalną dedykacją dla M.M.

Surowe kokosanki z owocami goji (RAW)

Składniki:
- 1 orzech kokosowy
- 1 jabłko
- 3 łyżki gotowego mleka kokosowego
- 4 łyżki owoców goji
- 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego (najlepiej złociste) lub nasion chia

Wykonanie:
1. Obierz kokosa, co oznacza, że trzeba go wydobyć ze skorupy, a później obrać brązową skórkę (obieraczką do warzyw).
2. Zmiksuj razem kokosa, jabłko (obrane), mleko kokosowe i siemię lniane.
3. Przełóż masę do innego naczynia i wymieszaj z owocami goji
4. Z powstałej masy formuj ciasteczka i układaj w suszarce do owoców (45 st.)
5. Ciastka trzeba suszyć kilka godzin. Jeśli nie masz suszarki można to zrobić w piekarniku, który musi pozostać lekko uchylony w trakcie suszenia.

Od kokosa do kokosanek :)


















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Print Friendly and PDF